Országos Szakképzőiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny Komplex tantárgycsoport
NTP-TMV-22-0013

 

Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása című, NTP-TMV-22-0013 kódszámú pályázati program keretében a Suliszerviz Pedagógiai Intézet megrendezte a már hagyományokkal rendelkező szakképzőiskolai tanulók 2022/2023. tanévi közismereti tanulmányi versenyét.

A támogatás forrása a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 1. mellékletének, XI. Miniszterelnökség fejezet, 30. cím 1. alcím 20.jogcímcsoport 1. jogcím (Nemzeti Tehetség Program) számú fejezeti előirányzat forrása. Ebből az előirányzati forrásból a TFF/6/25 (2022) kódszámú támogatási szerződés keretében a Suliszerviz Pedagógiai Intézet megrendezte a már hagyományokkal rendelkező szakképzőiskolai tanulók 2022/2023. tanévi közismereti tanulmányi versenyét.

A verseny célcsoportja a szakképzőiskolai (nem érettségire felkészítő, illetve nem érettségizettek részére szervezett) képzésben részesülő tanulók.

A verseny három fordulóban zajlott.

1. iskolai forduló  – időpontja 2023. február 8. írásbeli, 60 perc

2. regionális forduló – időpontja 2023. március 24. írásbeli, 90 perc

3. országos döntő – időpontja: 2023. április 22.

Az iskolai forduló a nevező tanulók intézményeiben zajlott. Az iskolai fordulóban elért eredmények alapján – a beküldött dolgozatok ellenőrzését követően – régiónként 10 csapat jutott be a verseny második fordulójába. Egy-egy régióban a regionális fordulóba nevezhető csapatokat az intézményi eredmények megküldésével egyidejűleg, az intézmények által meghatározott összetételű csapatok átlageredményei alapján felállított sorrend alapján határoztuk meg.

A regionális forduló Online formában került megrendezésre. A regionális fordulóból 10 csapat jutott be a döntőbe.

Az iskolai fordulóra 110 intézményből 1952 dolgozatot neveztek be, ebből a Komplex tantárgycsoport - tantárgycsoport szerinti megoszlása: 26,7 %, 521 diák munkája. A legtehetségesebb döntőbe jutó diákok ajándékutalványban részesültek.

Az Országos Szakképzőiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny a versenyzők és a pedagógusok számára is egyaránt kihívást jelentett, a jó eredmények ismételten sikerélményhez juttatták a résztvevőket. A szaktanárok már az iskolai fordulóban is kaptak egy feladatsort, melyet szabadon használhattak a jövőben is. Az intézmények „rá voltak kényszerítve” arra, hogy interneten keresztül bonyolítsák az adatforgalmat (kapcsolattartás, feladatok letöltése, az első forduló eredményének továbbítása stb.), így az informatikai kapcsolattartás előnyeit sikerült a gyakorlatban is érzékeltetnünk, illetve biztosítjuk a versenyzők és a felkészítők független hozzáférését az információkhoz. Versenyünk teljes nyilvánosság előtt történt – minden lépés, az eredményekről már a kihirdetésüket követő napon tájékozódhatott mindenki a http://suliszerviz.com honlapon keresztül.

 

Támogatás összege:

Programba bevont diákok száma: 

 1.000.000 Ft

            521 fő

 

Támogató szervezetek:


Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
emet logo szinesSzervező:

Suliszerviz Pedagógiai Intézet

 a