311_banner2200x300.jpg

 

313_banner2200x300.jpg

 

Kedves Kolléganő/Kolléga!

 

1999 óta minden év őszén találkoznak az ágazat irányítói, a köznevelési szakértők, szaktanácsadók, intézményfenntartók, felsőoktatási szakemberek, intézményvezetők, pedagógusok Hajdúszoboszlón, egy országos szakmai konferencián.

Ebben az évben a megszokottnál valamivel később, novemberben várjuk az érdeklődőket a rendezvényre.

 

Az oktatás jövőképe – a tudás új értelmezése a digitális világban

XIX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia

 

suliszerviz

 

HAJDÚSZOBOSZLÓ
2017. november 7-9.

 

A konferencia kiállítói  pdf logo

A szervezők célja teret adni a szakmai vélemények, tapasztalatok megvitatásának, informálni a résztvevőket az aktuális oktatásirányítási tervekről, intézkedésekről, fejlesztésekről, amelyek segítséget nyújtanak számukra a 2017/18-as tanév feladatainak elvégzéséhez.

Kiemelt témája lesz az idei konferenciának az új NAT koncepciója és kidolgozásának aktuális állapota, valamint a digitális fejlesztések – Digitális Oktatási Stratégia (DOS) megvalósítása – és az EFOP-os és GINOP-os projektek bemutatása.

A konferencián idén nő a kiállítók és a módszertani workshopok, bemutatók száma, hogy kiemelt, széles körű tájékoztatást kapjanak az érdeklődők a Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájában foglalt célokról, valamint a digitális oktatáshoz kapcsolódó pedagógiai, módszertani és technológiai eszközökről és újdonságokról.

Az érdeklődők megnézhetik, kipróbálhatják a Mobidik – Mobil Digitális Iskolát, mely hétköznapi nyelven egy minden digitális földi jóval felszerelt, a 21. század tantermének berendezett speciális irodakonténer, ami hétről hétre újabb iskolákba jut el és teszi megélhetővé a jövő oktatását.

A konferencia iránt az elmúlt években folyamatosan nőtt az érdeklődés. 2016-ban a résztvevők, közreműködők száma elérte az 1000 főt.

 

315_banner2200x300.jpg

 

317_banner2200x300.jpg

 

A konferencia célja:

 • A résztvevők megismerjék a köznevelés, a szakképzés előtt álló feladatokat, az ágazati irányítás terveit, szándékait, fejlesztési elképzeléseit az oktatás eredményességének és minőségének biztosítása érdekében.
 • Az intézmények segítséget kapjanak ahhoz, hogy felkészülhessenek a köznevelési rendszert érintő aktuális változásokra, intézkedésekre.
 • A résztvevők megismerhessék az Európai Unió által finanszírozott, a nevelési-oktatási rendszert érintő fejlesztési projekteket, valamint a jövőben induló fejlesztési irányokat.
 • Erősödjék a párbeszéd az oktatáspolitikusok, az oktatási szakemberek, valamint az intézmények, a szakértők, a szakmai szervezetek között.

A meghívottak köre:

A XIX. konferenciára az előző évekhez hasonlóan nem csak a köznevelési szakértőket várjuk, hanem a köznevelés minden területéről (óvoda, általános iskola, középiskola, szakképzés) az intézményvezetőket, az érdeklődő pedagógusokat, a közneveléssel kapcsolatban lévő felsőoktatási intézmények, pedagógiai intézetek, intézményfenntartók vezetőit, képviselőit, valamint a határon túli magyar pedagógusokat is.

A résztvevőknek idén sem kell részvételi díjat fizetniük!

A konferencia rendezvényei:

 • plenáris előadások,
 • pódiumbeszélgetés,
 • szekciók,
 • kiállítások,
 • bemutató foglalkozások, workshopok,
 • kulturális és szabadidős rendezvények.

 

EFOP3215_banner2200x300.jpg

 

banner_2200_300.jpg

 

A plenáris előadások főbb témakörei:

 • köznevelés, szakképzés, felsőoktatás,
 • a társadalom, a gazdaság és az oktatás kapcsolata, összefüggései,
 • tartalomfejlesztés,
 • az oktatás digitalizálása,
 • fejlesztések, aktuális problémák, feladatok,
 • tehetséggondozás,
 • felzárkózás,
 • pedagógusképzés, továbbképzés,
 • egyéb aktualitások.

Tervezett szekciók:

 1. Óvodai nevelés
 2. Szakképzés
 3. A pedagógiai gyakorlat támogatása, a digitális kompetencia fejlesztése (EFOP-3.2.15–VEKOP-17-00001 számú kiemelt projekt)
 4. Tanulástudomány és a tantervi-tartalmi szabályozók
 5. A tipikus fejlődési zavarok, gyógypedagógia, szakszolgálat
 6. A képesség-kibontakoztatás segítése a művészetoktatásban
 7. Az alapfokú oktatás esélyteremtő keretei az Oktatási Hivatal EFOP projektjeiben
 8. A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó fejlesztések az Oktatási Hivatalban
 9. Közös útkeresés: romák és nem romák az oktatásban – oktatási szegregáció felszámolása
 10. Újszerű megoldások az OFI Újgenerációs tankönyveiben az alsó tagozaton; Betörési pontok a digitális oktatásba – Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
 11. Határon túli kapcsolatok – Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
 12. Klebelsberg Központ – EFOP-3.2.4-16-2016-00001 Digitális kompetencia fejlesztése
 13. Tehetséggondozás – Új Nemzedék Központ, Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége
 14. Vezetői, szakértői fórum – Köznevelési Szakértők Országos Egyesülete

Kulturális, szabadidős programok:

A konferencia nyitórendezvénye idén is a XII. ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLÁS KÉPZŐMŰVÉSZETI DIÁKTÁRLAT megnyitása.

Első nap este színházi előadást láthatnak az érdeklődők, a már hagyományos díszvacsorán pedig táncbemutatóval és rövid szórakoztató programmal várjuk a résztvevőket.

Hajdúszoboszló a konferenciaturizmuson túl a gyógyvíz, a gyógyulás, a pihenés, a kikapcsolódás, az ízletes magyar ételek, a felejthetetlen élmények városa. Ebből is szeretnénk némi ízelítőt nyújtani a résztvevőknek.

A konferencia programterve:

A konferencia programja pdf logo  

A konferencia kiadványa:

Az elhangzott előadásokat, vitaindítókat, a szekcióvezetők összefoglalóit, a konferencián készült fotókat – hasonlóan az előző évek gyakorlatához – egy kiadványban jelentetjük meg, melyet eljuttatunk az előadóknak, résztvevőknek és mindazon intézményeknek, melyek közvetlen kapcsolatban állnak a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás irányításával, koordinálásával.

A kiadvány megjelenése a konferenciát követően, jövő év januárjában várható.

A konferencia rendezője és szervezője:

Suliszerviz Pedagógiai Intézet, Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda – 4029 Debrecen, Pacsirta u. 12.

Kapcsolattartók: Kónyáné Tóth Mária, Bor Boglárka

52/534-490, 52/249-017, 20/9222-550, 20/3293-100

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Őszintén reméljük, hogy a konferencia programja azzal a szakmai tartalommal és neves előadókkal valósulhat meg, melyet az elmúlt 18 évben megszokhattak a résztvevők, s amellyel az érdeklődők segítséget kapnak további munkájukhoz.

Köszönjük a jelentkezéseket a XIX. Országos Közoktatási Szakértői Konferenciára!
Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a megrendelések száma elérte a rendezvény helyszínének befogadóképességét, így jelenleg már csak a szekciókba és a workshopokra tudunk regisztrációt fogadni.

Megértésüket köszönjük!

A résztvevőknek – amennyiben igénylik – igazolást adunk a konferencián történt részvételről, mely beszámítható a hétévenkénti kötelező továbbképzés teljesítésébe. Ennek igénylése szintén online módon történik az „Adatlap igazoláshoz” űrlap kitöltésével. Az itt megadott adatok alapján az igazolást elkészítjük, és a rendezvény befejezésekor adjuk át a résztvevőnek.

Várjuk Önöket 2017. november 7-9-ig Hajdúszoboszlóra, a XIX. Országos Közoktatási Szakértői Konferenciára!

Debrecen, 2017. október 31.

 

TM_logo_kicsi.jpg

A rendezők nevében tisztelettel:

 

Kónyáné Tóth Mária

igazgató

Suliszerviz Pedagógiai Intézet