Országos Szakképzőiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny Humán tantárgycsoport
NTP-TMV-22-0011

Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésének támogatása című, NTP-TMV-22-0011 kódszámú pályázati program keretében a Suliszerviz Pedagógiai Intézet megrendezte a már hagyományokkal rendelkező szakképzőiskolai tanulók 2022/2023. tanévi közismereti tanulmányi versenyét.

A támogatás forrása a Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény 1. mellékletének, XI. Miniszterelnökség fejezet, 30. cím 1. alcím 20.jogcímcsoport 1. jogcím (Nemzeti Tehetség Program) számú fejezeti előirányzat forrása. Ebből az előirányzati forrásból a TFF/6/25 (2022) kódszámú támogatási szerződés keretében a Suliszerviz Pedagógiai Intézet megrendezte a már hagyományokkal rendelkező szakképzőiskolai tanulók 2022/2023. tanévi közismereti tanulmányi versenyét.

A verseny célcsoportja a szakképzőiskolai (nem érettségire felkészítő, illetve nem érettségizettek részére szervezett) képzésben részesülő tanulók.

A verseny három fordulóban zajlott.

1. iskolai forduló  – időpontja 2023. február 07. írásbeli, 60 perc

2. regionális forduló – időpontja 2023. március 24. írásbeli, 90 perc

3. országos döntő – időpontja: 2023. április 22.

Az iskolai forduló a nevező tanulók intézményeiben zajlott.

A regionális forduló Online formában került megrendezésre. A második fordulóba régiónként 20-20 fő jut be (tantárgyi első helyezettek 7 fő és abszolút sorrendben további 13 fő), de a versenybizottság fenntartja a jogot, hogy a keretet bővítse, illetve szűkítse. Idén a holtversenyes versenyzők között nem tettünk sorrendi különbséget, így a humán tantárgycsoportban 21 fő jutott a döntőbe.

Az iskolai fordulóra 110 intézményből 1952 dolgozatot neveztek be, ebből a Humán tantárgycsoport - tantárgycsoport szerinti megoszlása: 35,04 %, több mint 680 diák munkája. A legtehetségesebb döntőbe jutó diákok ajándékutalványokban részesültek.

Az Országos Szakképzőiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny a versenyzők és a pedagógusok számára is egyaránt kihívást jelentett, a jó eredmények ismételten sikerélményhez juttatták a résztvevőket. A szaktanárok már az iskolai fordulóban is kaptak egy feladatsort, melyet szabadon használhattak a jövőben is. Az intézmények „rá voltak kényszerítve” arra, hogy interneten keresztül bonyolítsák az adatforgalmat (kapcsolattartás, feladatok letöltése, az első forduló eredményének továbbítása stb.), így az informatikai kapcsolattartás előnyeit sikerült a gyakorlatban is érzékeltetnünk, illetve biztosítjuk a versenyzők és a felkészítők független hozzáférését az információkhoz. Versenyünk teljes nyilvánosság előtt történt – minden lépés, az eredményekről már a kihirdetésüket követő napon tájékozódhatott mindenki a http://suliszerviz.com honlapon keresztül.

Támogatás összege:

Programba bevont diákok száma: 

 1.000.000 Ft

            684 fő

 

Támogató szervezetek:


Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
emet logo szinesSzervező:

Suliszerviz Pedagógiai Intézet

 a