„Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlat”
NTP-TV-16-0152

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „Nagy hagyományú és szakmailag elismert versenyek támogatása” című, NTP-TV-16-0152 kódszámú pályázati program keretében a Suliszerviz Pedagógiai Intézet megrendezte a már hagyományokkal rendelkező Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlatot, egyben országos versenyt.

Elnyert támogatás összege:                      750 000 Ft

Programba bevont diákok száma:          325 fő

A diáktárlat célja: Bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítani minden alkotókedvű tehetséges középiskolás diák számára. Összegyűjteni és kiállítani azokat a legjobb festményeket és grafikákat, melyeket a neves, országos hírű művészekből álló zsűri arra érdemesnek talál. Az alkotások értékelése, a tárlat ünnepélyes megnyitása és a legjobb alkotások díjazása.

Jelentkezni az alábbi kategóriákban lehetett:

  • festmények
  • grafikák

Egy alkotó legfeljebb 3 alkotással vehetett részt a versenyen, mely alkotásokat az iskolai fordulón a helyi zsűri továbbküldésre alkalmasnak ítélt!

I. (iskolai) forduló

A verseny első fordulóját az intézmények bonyolították le. Az első iskolai fordulót 2016. szeptember 1. és szeptember 15. között rendezték meg az intézmények. A továbbjutó alkotások kiválasztásáról az iskolai 2-3 fős zsűri döntött. A tanulók által nevezett alkotások adatait tartalmazó táblázatot, a továbbjutó (max. 3 alkotás/diák) tanulók adatait, valamint az iskolai fordulóról a jegyzőkönyvet (exel tábla) legkésőbb 2016. szeptember 16-ig kellett elektronikus levélben eljuttatni a kiíróhoz az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre

II. (döntő) forduló

A továbbjutott alkotásokat egy 4 fős, rajztanárokból és képzőművészekből álló zsűri értékelte. A zsűrizés időpontja 2016. szeptember 26. A zsűri értékelése után a legjobb alkotók és felkészítő tanáraik, valamint a legjobb alkotó csoportok (iskolák) díjazásban részesültek. A döntő és a kiállítás megnyitójának ideje: 2016. október 11. (kedd) 10.30 óra volt. A döntő és a kiállítás megnyitójának helye: Hotel Béke 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 10.

A díjazott alkotások megtekinthetők: 2016. október 11-től október 31-ig a Hotel Békében A teljes kiállítás helyszíne: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár 4200 Hajdúszoboszló, Szilfákalja u. 2. A kiállítás megtekinthető: 2016. október 11-től október 31-ig.

Az eredményekről már a kihirdetésüket követő napon tájékozódhatott mindenki a http://pedintezet.suliszerviz.com honlapon keresztül.

XI. Képzőművészeti Diáktárlat értékelése

Díjazottak

A XI. Képzőművészeti Diáktárlat díjazott alkotásai

A XI. Képzőművészeti Diáktárlat különdíjas alkotásai

A XI. Képzőművészeti Diáktárlat csoportdíjas alkotásai

Támogató szervezetek